Itthon

Orbán: Nekem sem esik jól, ha rosszakat írnak rólam

ÉLŐ
január. 11. péntek 0:00

Lesz- e újra zsidó kerekasztal?
január. 10. csütörtök 12:40

Az antiszemitizmust is átalakítja a migráció, erről kell beszélni a zsidó szervezetekkel- mondja Orbán még a sajtótájékoztató végén, plusz egy kérdésre, ami a zsidó kerekasztal esetleges újra összehívását célozza. A miniszterelnök szerint azt látni, hogy ma az Izraelt támogató erők Közép-Európában vannak, nem Nyugat-Európában, erről is érdemes beszélni a zsidó szervezetekkel.

Soros nem az a fajta, aki elmegy
január. 10. csütörtök 12:34

Ezt mondja a Soros-egyetemre vonatkozó kérdésre Orbán. Mindenki nyugodjon meg szerinte, az egyetem itt fog maradni.

A bírósági döntésig
január. 10. csütörtök 12:31

Magyarországon mindenkit megillet az ártatlanság vélelme, ezt mondta arra, hogy Simonka György miért ülhet a parlamentben még és szavazgathat.

Önök nyugodtak lehetnek,
január. 10. csütörtök 12:29

Magyarország szuverén, a miniszterelnök is szuverén, az országnak legjobb döntéseket fogom meghozni- mondta Orbán arra, hogy nem tartja-e problémásnak, hogy magánrepülővel, üzletember viszi külföldi focimeccsekre. A kormányfő leszögezte, hogy minden üzletember tudja, nem érdemes őrá nyomást gyakorolni.

Németországból folyamatos nyomást érzek
január. 10. csütörtök 12:28

a tekintetben, hogy Magyarország is váljon bevándorlókat befogadó országgá, de ebben nem engedhetünk- szögezi le Orbán.

Szabad-e a Jobbikkal összefogni?
január. 10. csütörtök 12:21

A szívére helyezném a baloldalnak azt a gondolatot, hogy szabad-e rövidtávú politikai érdekből bármilyen szésőjobboldali erőt legitimálni. Azt gondolom, a történelem arra való, hogy értsük és néha érdemes erre hallgatni- mondja Orbán azzal kapcsolatban, hogy a hírek szerint a baloldal a Jobbikkal is összefogna a választáson.

Aki ilyet mond, abba már bele is bújt a kisördög
január. 10. csütörtök 12:20

- válaszolja Orbán a Jobbikkal kapcsolatos azon kérdésre, miszerint egyik képviselőjük szerint akár az ördög édesanyjával is összefognának a kormányváltás érdekében. A politikában Orbán szerint nem szabad az ördöggel összefogni.

Fővárosi intézkedések
január. 10. csütörtök 12:19

Tegnap a fővárossal kapcsolatban a Lánchíd felújításáról, 7 helyen sporttelep létrehozásáról és egy 13. kerületi intézkedésről hoztak döntéseket és megjelölték, mely területeken kell a közeljövőben döntéseket hozni, például a 3-as metró felújításáról.

"A Puskás Akadémiát én alapítottam"
január. 10. csütörtök 12:12

A Puskás Akadémiát én alapítottam, nem osztozom senkivel- mondja Orbán, amikor a hvg.hu arról érdeklődik, hogy korábban a miniszterelnök azt mondta, addig nem kommentálja a gazdagodásokat, amíg az első tíz között nincs fideszes, most a Forbes szerint Mészáros Lőrinc 380 milliárdos vagyonával mégis az első helyre került. Az újságíró felsorolta, hogy Mészáros Felcsút volt polgármestere, Orbán gyerekkori barátja, a Puskás Akadémia megálmodója. A korányfő hozzátette: az említett listával kapcsolatban leginkább csak kuncogni szokott és tudni lehet, hogy két ok miatt szoktak fizetni az emberek ennek kapcsán: hogy felkerüljenek a listára, és hogy ne.