videó

Gulyás Gergely: van egy háborús benzinár, de a cél, hogy azon ne nyerészkedhessen senki

A kormány arra szólítja fel a magyar üzemanyag-kereskedőket, hogy vigyék le az üzemanyagok árát a környező országok átlag-árára. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető  miniszter a Kormányinfón azt mondta, senki sem nyerészkedhet: a háborús árak akkor fognak jelentősen csökkenni, ha béke lesz. 

kapcsolódó videók

 

Felmérés: Fej-fej mellett Gyurcsányék szövetsége és Magyar Péter pártja

Fej-fej mellett áll a DK-MSZP-Párbeszéd szövetség és Magyar Péter pártja - derül ki a Republikon friss felméréséből, ami arra is rámutat, hogy vidéken a Tisza Párt jóval népszerűbb, mint a baloldali hármas szövetség- Közben kiderült, hogy Jakab Péter pártja nem tudta összegyűjteni az EP-választáson történő induláshoz szükséges 20 ezer aláírást. A kampány viszont gőzerővel folyik, Gyurcsány Ferenc Nagyatádon jelentette ki ismét, hogy előrehozott választást sürgetnek. Orbán Viktor pedig Nyíregyházán korteskedett a fideszes jelölt mellett.

 

Jándi táblaháború: Életveszélyesen megfenyegették a férfit, aki lecserélte a polgármester tábláit

A miniszterelnök látogatása után sem csillapodtak a kedélyek Jándon, ahol az elmúlt napokban egyfajta táblaháború alakult ki. Ahogy arról beszámoltunk: a polgármester a no migration, no gender, no war feliratot helyezte ki a faluba vezető útra. Ezt a településen élő jobbikos regionális igazgató cserélte le Otthont, Hitet, Békét feliratra. A táblaháború azóta életveszélyes fenyegetésig és rokonok kirúgásáig fajult.

 

Egyre rosszabb a helyzet az egészségügyben: újabb osztályok zárhatnak be

Újabb anomáliák az egészségügyben. Májusban újabb osztályok és szolgáltatások szünetelnek. Ez azt jelenti, hogy az adott intézményhez tartozó betegeket más intézményekben látják el. Komáromi Zoltán szerint hónapról hónapra egyre rosszabb a helyzet az egészségügyben, a kormány pedig csak követi az eseményeket. Kincses Gyula úgy látja, ennyi pénzből nem lehet egy ennyire széttagolt ellátórendszert működtetni. Kunetz Zsombor pedig arról beszélt Híradónknak, át kellene szervezni a kórházi ellátást, de most csak bedobták a gyeplőt, és majd lesz valami.

 

Bezárhat a szekszárdi szülészet, annyira kevés az orvos

Híradónk úgy tudja,  most is csak két állandó nyugdíjas orvos látja el az osztály betegeit, illetve más megyékből járnak át ügyelni az orvosok túlóraként. Közben új szülészeti szárny építését harangozta be a kormány a tolnai vármegyeszékhelyen.   

 

Mi lesz ebből? Gyurcsányék petíciót indítanak Magyar Péter miatt

Felháborította az ellenzéket Magyar Péter és párta, amiért főleg olyan budapesti kerületben indítanának polgármester-jelöltet, ahol a polgármester jelenleg ellenzéki. Kunhalmi Ágnes híradónknak azt mondta, Magyar Péter Budapesten a Fidesz malmára hajtja a vizet.

 

Orbán Viktor azt mondta a rádióban, hogy ő akadályozta meg a magyar-szerb háborút

Orbán Viktor miniszterelnök rádiónyilatkozatában azt állította, a délszláv háború idején, a 90-es évek végén volt amerikai törekvés arra, hogy megnyissák az északi frontot a magyar-szerb határnál, amit ő akadályozott meg. Szent-Iványi István, aki akkor a külügyi bizottság elnöke volt, nem tud ilyesmiről.